keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Lihavinkki

"En syötä kissalle lihaa, koska se on liian kallista." Näin kommentoivat monet tietämäni kissaihmiset, kun käymme ruokakeskustelua läpi. Tuo on tottakai aivan ymmärrettävää ja itse myös yritän aina etsiä halvimman lihapaketin, sillä onhan liha, varsinkin marketeissa, aika tyyristä. Olen kuitenkin löytänyt hyvän lihataktiikan, jonka ajattelin nyt jakaa teille, jotka ette sitä ole vielä hoksanneet ja teille jotka hampaat irvessä raahaatte itsenne lihatiskille kauhistellen korkeita hintoja.

Itse kierrän aina mahdollisimman monta kauppaa läpi. Käyn läpi hinnat ja tarjoukset, sekä yritän aina etsiä silmiin pistäviä oransseja "-30%, huom päiväys" -lappuja. Joskus hyvällä tuurilla jauheliha- tai broilerinsuikalepaketit voivat olla jopa -50%. Aina hyvän alennuksen löydettyäni hamstraan paketteja mukaani ja kotona heitän pakastimeen. Pakastimessahan jonkin verran parastaennen-päivämäärän yli menevät lihat säilyvät hyvin vähän pitemmänkin aikaa. Näin säästyy jonkin verran rahaa. Yritänkin tässä sopertaa, että välttämättä ei tarvitse kauhistella hintaa, jos mahdollisimman usein ostaa alelihoja varastoon. Mikäli ei päivittäiseen tai viikottaiseen liharuokintaan silti pysty on hyvä, jos joskus on varaa ja innostusta ostaa edes yksi -30% lihapaketti. :)Löytyykö teiltä hyviä strategioita lihan tai minkä tahansa kissanruuan ostamiseen?

4 kommenttia:

Punapippuri kirjoitti...

Hyvää idea! But cats also need other things in their diet so I usually trust a good type of wet cat food. We use Latz, which in England is called 'Felix'. I will give meat to the cats when I cook it for myself, and also if I am given any by hunters. Then I cook it with rice and freeze it. Ystävämme eläinlääkäri says that all wet foods are better for cat than dry food, so even though the cats like it of course! Sorry that I write in English - suomea on tosi vaikkea kieli!

Bediitta kirjoitti...

You're right! We have also used Latz but we use more Feline porta 21 or Almo nature. :) It's ok that you write in English. I don't understand or write English very well but I try very hard. Luckily I can always check strange words from Google translator! :D

Saara kirjoitti...

Me ostetaan ihan niitä eläinkaupan pakastealtaan lihoja, koska ne on tooosi halpoja. Eli kanan sisäelimiä, luita ja jauhelihaa. Niissä pitää tosin olla tarkempi ettei liikaa syötä vaikka sisäelimiä ja kissat saa vääriä vitamiineja.

Mutta kyllä aleshoppaillaan samalla tavalla kuin teilläkin :D Lähikaupassa varmaa ihmettelevät meidän lihaostoksia kun ostan sitten aina niin paljon kun alelihoja saa...

Bediitta kirjoitti...

Eläinkaupan pakastelihat on kyllä varmaan helppo, halpa ja hyvä juttu! Itse en ole vielä uskaltautunut niitä testaamaan, mutta ehkä joku päivä. :)

Haha, tuo sama aleshoppaillessa käy mielessä itselläkin. Ainakin tutut ovat monesti ihmetelleet lihan määrää ja muistaakseni joku kauppiaskin heittänyt joskus, että onko juhlat tulossa. :D