tiistai 10. heinäkuuta 2012

Miu, mau, mou ja miau



Ja mitäköhän tuo otsikko mahtaa merkitä? Muistan kun pienenä lapsena nimesin tontillemme ilmestyneitä naapureiden kissoja miuksi, mauksi, mouksi jne. Mutta ei, siitä tässä ei kuitenkaan ole kyse. Kyse on ääntelystä. Meidän talo on täynnä otsikon äännähdyksiä varsinkin ruoka-aikana ja silloin kun karvavauvat haluavat jotain (kuten päästä ulos, leikkiä tai rapsutuksia..). Tietenkin maukuminen ja miukuminen on aiheellista, kun palvelusväkeä halutaan tervehtiä.

Noita hellyyttäviä ja välillä hieman häiritseviä ääniä kuulee useimmiten Wilman suusta. Miuku puolestaan juttelee toiseksi eniten varsinkin halutessaan rapsutuksia ja huomiota. Mirri on ottanut omakseen äännähdyksen "purr" ja välillä "miau". Poppoon vähäpuheisimman tittelin on saanut Miiru, joka ei turhia pulise. Poika puuttuu tilanteeseen maukumalla vain, jos on välttämätön tarve tai silloin tällöin tervehtii mammaa, kun on ollut ikävä.

Kuvat selventäkööt asiaa paremmin kuin osaan kertoa...



























Mikäs teillä on maukumisen laita? :)

6 kommenttia:

Minz kirjoitti...

Ihanat kuvat! =D

Meillä mau-utaan hentoisesti tervehtiessä, marrrrmatetaan, kun halutaan jotain, mourutaan, kun asiat eivät oikein mene kisulien haluamalla tavalla. Kurnutuksia ja hyrräyksiä sitten vielä lisäksi.

Hauskin kissa, jonka olen kohdannut, oli Mynämäessä kuvailureissullani, kun vieras kissa kulki jalkakäytävää ohitseni ja valitti mennessään isolla, vahvalla äänellä: "MAAA! MAAAA!" Pieni tauko ja sitten sama uudestaan. Se oli NIIN hauskan kuuloista, etten pystynyt olemaan nauramatta (onneksi olin yksin). ;)

Mindy kirjoitti...

Tässä on Mindyn terkut teidän maukuille http://files.myopera.com/susanko/files/mindy.mp3
Tuollainen kurina on tyypillistä Mindyä, vaikka onhan sitten vielä sitä vaativaa miukumista oven edessä tai esimerkiksi kovaääninen ja pitkä naukuilmoitus siitä, että Mindy on kantanut tietyn narulelun haluamaansa paikkaan ja siitä on hyvin tärkeä ilmoittaa, vaikka sillä herättäisi yleisönsä.

Musta ja Harmaa kirjoitti...

Asijallisii miumaumou-kuvia! Meillä mää'itään enimmäkseen vain kun tulee mieleen ruoka :-D

Miirun poppoo & Bediitta kirjoitti...

Minz, tapaus kuulosti hauskalta. Olisin varmaan itsekin reagoinut samoin. :D

Mindy, mamman sydän aivan suli sun söpölle äänelle. Kurrmau sinne takaisin koko poppoolta! ;)

Musta ja Harmaa, ruoan takia määkiminen kannattaa! :)

Joose kirjoitti...

Kovia on kisut juttelemaan :)

Bediitta kirjoitti...

Juu, on kyllä. :D